Havenregistratiesystemen

Download PDF

Dacon ECP maakt havenregistratiesystemen op maat. Een havenregistratiesysteem bestaat uit een of meerder handterminals en bijbehorende draadloze printer(s). Het systeem is geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden. 

Middels overzichtelijke menu's kan de havenmeester registreren van welke faciliteiten een klant gebruik wenst te maken. Ook kan de havenmeester alle overige relevante gegevens zoals soort vaartuig, aantal passagiers enzovoorts via de display registreren. Hierna wordt de bon geprint en kan de klant afrekenen. De terminal bewaart alle gegevens. Aan het einde van een werkperiode kunnen de gegevens worden afgewerkt en verwerkt. Vervolgens kunnen de gewenste gegevens naar elk willekeurig Microsoft Windows Database programma (Excel, Access e.a.) overgedragen worden. Ook import in andere (boekhoud)systemen behoort tot de mogelijkheden.

Wij hebben ervaren dat diverse havendiensten hun eigen, sterk verschillende, werkwijze hebben. Tariefgroepen en indelingen van vaartuigen, alsook verschillende kaartsoorten kunnen van haven tot haven verschillen. Samen met de klant maakt DaconECP daarom eerst een functionele omschrijving, waarin staat welke functionaliteit op de terminals uitgewerkt moet gaan worden.

Het systeem kan onder andere geschikt gemaakt worden voor:

 • afdracht van liggelden voor verschillende vaartuigen en lengtes;
 • registratie en afrekenen van speciale voorzieningen, zoals gebruik van water, electriciteit, sanitair enzovoort;
 • beheren van meerdere havens;
 • afdrukken van actuele boodschappen op de bonnen;
 • registratie van abonnementhouders;
 • mogelijkheid tot terugkoppeling op terminal van wanbetalers;
 • toepassen van (periodieke) kortingen;
 • (elektronische) meerdagenkaarten op- en afwaarderen;
 • registratie en afrekening voor winterberging;
 • bijhouden van bezettingsgraad en bezetting van de haven(s);
 • enquÍtering;
 • enzovoorts.

Via de centrale PC is het mogelijk middels pinnen of chipknip te betalen.

Voorbeeld van een functioneel schema.

Referenties: Gemeente Hoorn, Gemeente Urk, Gemeente Gorinchem en Gemeente Hellevoetsluis.

DaconECP kiest voor VIRO

Geschreven op 2019-04-01 11:22:00

Dacon ECP is vanaf heden 100% onderdeel van VIRO. VIRO versterkt zich door deze overname met twee nieuwe locaties, Oss (NL) en Geel (B). De strategische keuze onderdeel te worden van VIRO biedt Dacon ECP de mogelijkheid multidisciplinair te werken waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan bestaande en potentiele relaties. Dacon ECP zal geleidelijk geÔntegreerd worden in de bedrijfsvoering van VIRO.

Dacon ECP is als zakelijke dienstverlener actief in de IndustriŽle Automatisering sinds 1998. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van applicatiesoftware op het gebied van PLC, SCADA, IT en logistieke automatisering. Dacon ECP bedient daarmee industriŽle bedrijven en machinebouwers in een groot aantal marktsegmenten. Dacon ECP heeft 30 medewerkers in dienst. VIRO is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in Engineering en Projectmanagement met 9 vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk en ruim 700 medewerkers. VIRO levert haar klanten multidisciplinaire totaaloplossingen waarbij het versterken en uitbreiden van software engineering een focuspunt is. Door de overname van Dacon ECP breidt VIRO haar dienstverlening verder uit waardoor de klant op het gebied van industriŽle automatisering en software engineering nog beter bediend wordt en maatwerkoplossingen geleverd kunnen worden. Bert van Druenen zal als directeur van Dacon ECP beide locaties blijven leiden samen met Astrid Peeters, verantwoordelijk voor detachering & recruitment. Edwin Brunenberg van VIRO zal zich toeleggen op de projectuitvoering. Voor vragen over deze overname kunt u contact opnemen met Martin Dibbets, Directeur VIRO Nederland, m.dibbets@viro.nl of Bert van Druenen, Directeur Dacon VIRO Oss, b.vandruenen@viro.nl of b.vandruenen@daconecp.nl

VIRO is een sterk groeiend ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor veel opdrachtgevers in de industriŽle sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn IndustriŽle Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend internationaal bureau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Anouk Velthuis, PR & Communicatieadviseur +31(0)74 8504000 a.velthuis@viro.nl

VIRO

Naar het nieuwsoverzicht