Detachering

Naast het aannemen van projecten voert Dacon ook detacherings- en service opdrachten uit.

Wij zijn leverancier van een groot aantal bedrijven zoals: Vanderlande, Siemens Nederland, Bosch Rexroth, CSI, Croon, Unica, VHE, RTP, Roboxis, AWL, VDL, Citrique, AAE, Imtech, MGP, Nacco, Tect Engineering, IHC Hytech, Alewijnse, Selectief, ASR, Actemium, Optimus, Egemin, EBP Automation, Eslogic, Hess AAC, Hero, Hitech, HITT, Kropman, KoboBSS, Masterfoods, Van Riet, VerAutomation, en vele anderen.

Een aantal van onze engineers wordt regelmatig ingezet voor de inbedrijf stelling van complexe installaties over de hele wereld. Onze medewerkers komen onder andere in Singapore, Rusland, USA, BraziliŽ, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea, AustraliŽ, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Faroer Eilanden, Noorwegen, Saoedi-ArabiŽ, Egypte enzovoorts.

Dacon ECP heeft experts beschikbaar op de volgende terreinen:

Software Controls

Dacon ECP is voornamelijk gespecialiseerd in (soft-) PLC besturingsoplossingen. Hieronder vallen o.a. het aansturen van machines en assemblagelijnen, kunstwerken, transportinstallaties, koeling- en procescontrole-applicaties. Dacon ECP realiseert complexe besturingen, zoals baggerinstallaties, brug- en sluisinstallaties, proceswaterzuiveringsinstallaties, sorteerinstallaties in de slachtindustrie, logistieke magazijninstallaties, kraanbesturingen en bagageafhandelingsystemen.

Software Visualisatie

De SCADA discipline houdt zich voornamelijk bezig met de realisatie van SCADA-oplossingen. Er wordt gebruik gemaakt van het  meest geschikte standaard SCADA-softwarepakket om de bediening en visualisatie van machines (MMI), productielijnen, procesbesturingen (S88), logistieke systemen, verslagleggingsystemen e.d. te optimaliseren. 

IndustriŽle IT

Dacon ECP is ook gespecialiseerd in IndustriŽle Informatie Technologie. Binnen deze discipline houden wij ons onder andere bezig met het ontwikkelen van Relationele Database Management Systemen (RDBMS) en de bouw van Database Client applicaties voor o.a. proces, productie en logistieke omgevingen in Access en SQL. Eveneens wordt door DaconECP het bouwen van applicaties verzorgd met o.a. Visual Basic, C/C++, Access, alsmede integratie van applicaties via DDE, OLE, OPC, ActiveX en DLL-technieken. Ook (database) koppelingen naar SCADA- en Controls-systemen worden binnen IT gerealiseerd. Een ander item van de IT is de logistieke automatisering. Dit wordt gerealiseerd d.m.v. barcode- scanners (via radiofrequentie) en accesspoints. Deze zijn via ethernet aan een server met een database gekoppeld.

Testen & Inbedrijfstellen

Naast het testen en inbedrijfstellen van onze eigen software wordt er ook regelmatig door onze relaties een beroep op ons gedaan voor het testen en inbedrijfstellen van door klanten of derden ontwikkelde software. Dit gebeurt dan voornamelijk in het buitenland.

Service & Nazorg

De discipline "service en nazorg" is een zeer belangrijke toegevoegde waarde. Deze dienst heeft als uitdaging om bij calamiteiten de juiste man zo snel mogelijk op de juiste plaats te hebben. De diensten die in dit kader geleverd kunnen worden, omvatten alle disciplines van Dacon ECP op zowel preventieve als correctieve basis.

Project ESS

Geschreven op 2018-10-01 13:26:32

Mooi project ďDe ontwikkeling van het Easy Serialisation SystemĒ gedaan met behulp van onze partner Kobobss en subsidie regeling binnen de MIT-constructie van de provincie (Zeeland, N-brabant). Lees verder op onze projecten pagina.


Naar het nieuwsoverzicht