Detachering

Naast het aannemen van projecten voert Dacon ook detacherings- en service opdrachten uit.

Wij zijn leverancier van een groot aantal bedrijven zoals: Vanderlande, Siemens Nederland, Bosch Rexroth, CSI, Croon, Unica, VHE, RTP, Roboxis, AWL, VDL, Citrique, AAE, Imtech, MGP, Nacco, Tect Engineering, IHC Hytech, Alewijnse, Selectief, ASR, Actemium, Optimus, Egemin, EBP Automation, Eslogic, Hess AAC, Hero, Hitech, HITT, Kropman, KoboBSS, Masterfoods, Van Riet, VerAutomation, en vele anderen.

Een aantal van onze engineers wordt regelmatig ingezet voor de inbedrijf stelling van complexe installaties over de hele wereld. Onze medewerkers komen onder andere in Singapore, Rusland, USA, BraziliŽ, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea, AustraliŽ, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Faroer Eilanden, Noorwegen, Saoedi-ArabiŽ, Egypte enzovoorts.

Dacon ECP heeft experts beschikbaar op de volgende terreinen:

Software Controls

Dacon ECP is voornamelijk gespecialiseerd in (soft-) PLC besturingsoplossingen. Hieronder vallen o.a. het aansturen van machines en assemblagelijnen, kunstwerken, transportinstallaties, koeling- en procescontrole-applicaties. Dacon ECP realiseert complexe besturingen, zoals baggerinstallaties, brug- en sluisinstallaties, proceswaterzuiveringsinstallaties, sorteerinstallaties in de slachtindustrie, logistieke magazijninstallaties, kraanbesturingen en bagageafhandelingsystemen.

Software Visualisatie

De SCADA discipline houdt zich voornamelijk bezig met de realisatie van SCADA-oplossingen. Er wordt gebruik gemaakt van het  meest geschikte standaard SCADA-softwarepakket om de bediening en visualisatie van machines (MMI), productielijnen, procesbesturingen (S88), logistieke systemen, verslagleggingsystemen e.d. te optimaliseren. 

IndustriŽle IT

Dacon ECP is ook gespecialiseerd in IndustriŽle Informatie Technologie. Binnen deze discipline houden wij ons onder andere bezig met het ontwikkelen van Relationele Database Management Systemen (RDBMS) en de bouw van Database Client applicaties voor o.a. proces, productie en logistieke omgevingen in Access en SQL. Eveneens wordt door DaconECP het bouwen van applicaties verzorgd met o.a. Visual Basic, C/C++, Access, alsmede integratie van applicaties via DDE, OLE, OPC, ActiveX en DLL-technieken. Ook (database) koppelingen naar SCADA- en Controls-systemen worden binnen IT gerealiseerd. Een ander item van de IT is de logistieke automatisering. Dit wordt gerealiseerd d.m.v. barcode- scanners (via radiofrequentie) en accesspoints. Deze zijn via ethernet aan een server met een database gekoppeld.

Testen & Inbedrijfstellen

Naast het testen en inbedrijfstellen van onze eigen software wordt er ook regelmatig door onze relaties een beroep op ons gedaan voor het testen en inbedrijfstellen van door klanten of derden ontwikkelde software. Dit gebeurt dan voornamelijk in het buitenland.

Service & Nazorg

De discipline "service en nazorg" is een zeer belangrijke toegevoegde waarde. Deze dienst heeft als uitdaging om bij calamiteiten de juiste man zo snel mogelijk op de juiste plaats te hebben. De diensten die in dit kader geleverd kunnen worden, omvatten alle disciplines van Dacon ECP op zowel preventieve als correctieve basis.

DaconECP kiest voor VIRO

Geschreven op 2019-04-01 11:22:00

Dacon ECP is vanaf heden 100% onderdeel van VIRO. VIRO versterkt zich door deze overname met twee nieuwe locaties, Oss (NL) en Geel (B). De strategische keuze onderdeel te worden van VIRO biedt Dacon ECP de mogelijkheid multidisciplinair te werken waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan bestaande en potentiele relaties. Dacon ECP zal geleidelijk geÔntegreerd worden in de bedrijfsvoering van VIRO.

Dacon ECP is als zakelijke dienstverlener actief in de IndustriŽle Automatisering sinds 1998. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van applicatiesoftware op het gebied van PLC, SCADA, IT en logistieke automatisering. Dacon ECP bedient daarmee industriŽle bedrijven en machinebouwers in een groot aantal marktsegmenten. Dacon ECP heeft 30 medewerkers in dienst. VIRO is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in Engineering en Projectmanagement met 9 vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk en ruim 700 medewerkers. VIRO levert haar klanten multidisciplinaire totaaloplossingen waarbij het versterken en uitbreiden van software engineering een focuspunt is. Door de overname van Dacon ECP breidt VIRO haar dienstverlening verder uit waardoor de klant op het gebied van industriŽle automatisering en software engineering nog beter bediend wordt en maatwerkoplossingen geleverd kunnen worden. Bert van Druenen zal als directeur van Dacon ECP beide locaties blijven leiden samen met Astrid Peeters, verantwoordelijk voor detachering & recruitment. Edwin Brunenberg van VIRO zal zich toeleggen op de projectuitvoering. Voor vragen over deze overname kunt u contact opnemen met Martin Dibbets, Directeur VIRO Nederland, m.dibbets@viro.nl of Bert van Druenen, Directeur Dacon VIRO Oss, b.vandruenen@viro.nl of b.vandruenen@daconecp.nl

VIRO is een sterk groeiend ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor veel opdrachtgevers in de industriŽle sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn IndustriŽle Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend internationaal bureau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Anouk Velthuis, PR & Communicatieadviseur +31(0)74 8504000 a.velthuis@viro.nl

VIRO

Naar het nieuwsoverzicht