Referenties

Dacon ECP heeft door de jaren heen vele referenties opgebouwd. Wij zijn momenteel bezig deze in goede kernachtige teksten te verwoorden. Zodra deze gereed zijn en de eindklant is er mee akkoord, worden ze aan deze pagina toegevoegd.

Enia Carpets Nederland b.v.

Enia Carpets produceert en verkoopt hoogpolige kwaliteit tapijten.

Logistieke automatisering   € 25.000,=

In dit project worden de gegevens van een order op een ‘snijbrief’ vervangen door een barcode op de ‘snijbrief’. Deze barcode bevat alle benodigde gegevens. De heftruckchauffeur haalt de rol met het vermelde rolnummer op en legt deze in de snijmachine. De snijder scant nu de barcode op de ‘snijbrief’ en de barcode op de tapijtrol. Als de gegevens overeenstemmen, wordt de benodigde lengte uit de barcode van de snijbrief gefilterd en automatisch aan de besturing van de snijmachine doorgegeven. Het tapijt wordt dan op de gewenste lengte gesneden. Stemmen de gegevens niet overeen,  dan wordt de rol in de uitgaande buffer teruggelegd. Deze actie wordt aan het management gemeld. De mismatch kan dan hersteld worden. De nieuwe applicatie is aan het bestaande besturingssysteem, een Siemens S5 applicatie, gekoppeld.

Logistieke automatisering € 40.000,=

In dit project wordt het bijhouden van de voorraad tapijtrollen geautomatiseerd. De heftruckchauffeur gebruikt hiervoor een draadloze scanner. Wanneer een rol door de heftruckchauffeur word opgehaald, scant hij het rolnummer. Door het intypen van de laatste twee cijfers van het rolnummer, haalt het systeem het juiste rolnummer op, welke in de uitgaande buffer van de snijmachines ligt. Hierdoor hoeft de heftruckchauffeur niet van zijn heftruck af om de rol te scannen. Indien er meerdere rollen liggen met dezelfde eindcijfers, krijgt de heftruckchauffeur een keuzemenu in zijn display. Alle stellingen in het magazijn zijn voorzien van barcodes. Hier staat de locatieaanduiding op vermeld. Bij aankomst in het magazijn scant de heftruckchauffeur de barcode op de stelling, waardoor de locatiegegevens van de rol worden toegevoegd aan het rolnummer. De laag hoogte in de betreffende stelling wordt door de heftruckchauffeur handmatig via het toetsenbord van de scanner ingevoerd. Wanneer de heftruckchauffeur binnen het bereik van een accesspoint komt, worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd met de MySQL database. De PC met MySQL database communiceert via een tabel met het bestaande AS400 voorraadsysteem.

Mallinckrodt Medical b.v.

Het farmaceutische bedrijf Mallinckrodt in Petten ontwikkelt en produceert radioactieve preparaten voor medische diagnostiek en therapie.

Landspecifieke Identificatie van kits   € 500.000,=

Dacon ECP heeft in samenwerking met de Firma Zomerdam dit project, conform de GAMP-regulering, afgerond. Het betreft het etiketteren en verpakken van farmaceutische producten op een landspecifieke basis. Voorheen moest bij de wisseling van productie van verschillende producten de ruimte volledig schoongemaakt worden. Nadien moest de ruimte door een apotheker gecontroleerd worden, waarna hij de ruimte vrij moest geven voor de productie van een ander product. Dit proces duurde te lang. Met dit geautomatiseerde proces hoeft er bij een productwissel geen controle meer uitgevoerd te worden.

Via een SCADA systeem wordt een order geselecteerd. Bij de start van de productie controleert de machine of alle benodigde producten aanwezig zijn. De operator kan samples maken om te kijken of de juiste informatie aanwezig is. Via een lopende band worden er flacons binnengehaald. Het batchnummer op de flacon wordt gecontroleerd. Als deze gegevens juist zijn, wordt er een flaconetiket geprint. De barcode op het etiket wordt ook weer op juistheid gecontroleerd, waarna deze op de flacon wordt geplakt. Mocht er bij één van deze controles iets niet correct zijn, dan wordt de flacon afgekeurd en verdwijnt in de afkeurbak. Deze bak is voorzien van een indicator. Via de indicator wordt gecontroleerd of de flacon in de afvalbak gaat.

De goede flacons gaan door naar een verzamelbak. Wanneer de eerste flacon is goedgekeurd, wordt een plano (een nog uit te vouwen doos) door de operator klaargelegd. De plano is voorzien van één tot vier etiketten. De barcodes op de plano en op de doosetiketten worden op juistheid gecontroleerd. Bij afkeur volgt een procedure "verwerp plano”. Tevens worden er één tot drie bijsluitervellen geprint. De barcodes op de bijsluitervellen worden op juistheid gecontroleerd. Bij afkeur volgt de procedure "verwerp bijsluitervellen”. Indien de plano goedgekeurd is, vouwt de operator deze uit, voorziet deze van een interieur en plaatst de flacons en de bijsluitervellen in plano. De doos met inhoud wordt onder een camera geplaatst, waarna de doos op juistheid wordt gecontroleerd. Bij afkeur volgt de procedure "verwerp doos”. Indien de doos goedgekeurd is, wordt deze gesloten en voorzien van een sluitzegel. De barcode van de sluitzegel wordt op juistheid gecontroleerd. Bij afkeur volgt de procedure "verwijder doos met sluitzegel”. Wanneer alle kits uit de order zijn verwerkt, volgt er een procedure afronden AO. De goedgekeurde producten en afgekeurde (deel) producten zijn door het computersysteem bijgehouden. De operator moet vervolgens alle afgekeurde (deel-) producten invoeren in het computersysteem. De invoer wordt vergeleken met de aantallen in het systeem zelf. Kloppen de aantallen, dan is de inpaktafel leeg en is de automatische line clearence een feit. Wanneer de aantallen niet kloppen, wordt een supervisor erbij geroepen. Hij gaat na waar de fout zit. Is er geen fout gemaakt, dan kan hij alsnog een line clearence op de "oude” manier geven.

Project ESS

Geschreven op 2018-10-01 13:26:32

Mooi project “De ontwikkeling van het Easy Serialisation System” gedaan met behulp van onze partner Kobobss en subsidie regeling binnen de MIT-constructie van de provincie (Zeeland, N-brabant). Lees verder op onze projecten pagina.


Naar het nieuwsoverzicht