Small MES

Tussen de automatiseringslaag op de productievloer en een ERP systeem zit de welbekende MES-laag.

Hiervoor zijn tal van dure systemen op de markt verkrijgbaar, die bijvoorbeeld het voorraadbeheer van productieprocessen automatisch koppelen aan inkoopprocessen enzovoorts.

Dacon ECP heeft bij haar klanten ervaren, dat er vaak koppelingsproblemen zijn tussen de verschillende processen. Dacon ECP engineert, ontwerpt en programmeert low-cost taakgerichte PC oplossingen, die alleen de specifieke behoefte van een klant omvatten. Hierdoor blijkt vaak een duur integraal MES systeem overbodig te zijn.

Voorbeelden hiervan zijn:

Via een barcode de af te snijden lengte van een tapijt van een orderbrief aflezen en via een netwerk direct in een PLC plaatsen, zodat de af te snijden lengte automatisch in de snijmachine ingegeven wordt.

PLC's van wikkelmachines via ethernet koppelen met ERP-systemen. Hierdoor kan op het juiste moment de juiste etiket op de omwikkelde pallet afgedrukt worden. De PLC houdt bij waar de pallet op de rollerbaan is en geeft op het juiste moment de etiketprinter opdracht te printen.

Landspecifiek identificeren van geneesmiddelen op een inpaklijn en daarmee garanderen dat de juiste bijsluiters in de juiste taal bij de geneesmiddelen worden gevoegd.

Wij hebben nog veel meer oplossingen die we graag met u willen delen. Neem daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

DaconECP kiest voor VIRO

Geschreven op 2019-04-01 11:22:00

Dacon ECP is vanaf heden 100% onderdeel van VIRO. VIRO versterkt zich door deze overname met twee nieuwe locaties, Oss (NL) en Geel (B). De strategische keuze onderdeel te worden van VIRO biedt Dacon ECP de mogelijkheid multidisciplinair te werken waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan bestaande en potentiele relaties. Dacon ECP zal geleidelijk geÔntegreerd worden in de bedrijfsvoering van VIRO.

Dacon ECP is als zakelijke dienstverlener actief in de IndustriŽle Automatisering sinds 1998. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van applicatiesoftware op het gebied van PLC, SCADA, IT en logistieke automatisering. Dacon ECP bedient daarmee industriŽle bedrijven en machinebouwers in een groot aantal marktsegmenten. Dacon ECP heeft 30 medewerkers in dienst. VIRO is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in Engineering en Projectmanagement met 9 vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk en ruim 700 medewerkers. VIRO levert haar klanten multidisciplinaire totaaloplossingen waarbij het versterken en uitbreiden van software engineering een focuspunt is. Door de overname van Dacon ECP breidt VIRO haar dienstverlening verder uit waardoor de klant op het gebied van industriŽle automatisering en software engineering nog beter bediend wordt en maatwerkoplossingen geleverd kunnen worden. Bert van Druenen zal als directeur van Dacon ECP beide locaties blijven leiden samen met Astrid Peeters, verantwoordelijk voor detachering & recruitment. Edwin Brunenberg van VIRO zal zich toeleggen op de projectuitvoering. Voor vragen over deze overname kunt u contact opnemen met Martin Dibbets, Directeur VIRO Nederland, m.dibbets@viro.nl of Bert van Druenen, Directeur Dacon VIRO Oss, b.vandruenen@viro.nl of b.vandruenen@daconecp.nl

VIRO is een sterk groeiend ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor veel opdrachtgevers in de industriŽle sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn IndustriŽle Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend internationaal bureau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Anouk Velthuis, PR & Communicatieadviseur +31(0)74 8504000 a.velthuis@viro.nl

VIRO

Naar het nieuwsoverzicht