Small MES

Tussen de automatiseringslaag op de productievloer en een ERP systeem zit de welbekende MES-laag.

Hiervoor zijn tal van dure systemen op de markt verkrijgbaar, die bijvoorbeeld het voorraadbeheer van productieprocessen automatisch koppelen aan inkoopprocessen enzovoorts.

Dacon ECP heeft bij haar klanten ervaren, dat er vaak koppelingsproblemen zijn tussen de verschillende processen. Dacon ECP engineert, ontwerpt en programmeert low-cost taakgerichte PC oplossingen, die alleen de specifieke behoefte van een klant omvatten. Hierdoor blijkt vaak een duur integraal MES systeem overbodig te zijn.

Voorbeelden hiervan zijn:

Via een barcode de af te snijden lengte van een tapijt van een orderbrief aflezen en via een netwerk direct in een PLC plaatsen, zodat de af te snijden lengte automatisch in de snijmachine ingegeven wordt.

PLC's van wikkelmachines via ethernet koppelen met ERP-systemen. Hierdoor kan op het juiste moment de juiste etiket op de omwikkelde pallet afgedrukt worden. De PLC houdt bij waar de pallet op de rollerbaan is en geeft op het juiste moment de etiketprinter opdracht te printen.

Landspecifiek identificeren van geneesmiddelen op een inpaklijn en daarmee garanderen dat de juiste bijsluiters in de juiste taal bij de geneesmiddelen worden gevoegd.

Wij hebben nog veel meer oplossingen die we graag met u willen delen. Neem daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwe belgische medewerker

Geschreven op 2019-04-08 14:24:00

Per 8 april 2019 gaat Matthias Verstraeten bij Dacon VIRO aan de slag..

Matthias is een software engineer die de voorbije jaren vooral ervaring heeft opgedaan met robots. Met Matthias hebben wij er een jonge gemotiveerde engineer bij.


Naar het nieuwsoverzicht