Projecten

Opdrachtgever: DaconECP i.c.m. Kobobss

Samenvatting:

Het project omhelst de ontwikkeling van het ďEasy Serialisation SystemĒ. In samenwerking met de firma Kobobss, en met hulp van een subsidie binnen de MIT-constructie van de provincie (Zeeland, N-brabant), ontwikkelen we een modulair barcode Serialisatie product. Doel van het project is om Serialisatie beschikbaar te maken voor eindgebruikers. Serialisatie stelt o.a. de voedselindustrie in staat om vervalste, ondermaatse, onjuist gebrande, versneden of verlopen producten te identificeren en verbetert de efficiŽntie en effectiviteit bij recalls. De keten wordt transparanter. Deelnemers kunnen zich niet meer onttrekken aan de verantwoordelijkheid die zij voor de producten hebben. Daarnaast kan Serialisatie, door de gedetailleerde informatie, bijdragen aan het verbeteren van forcasting & planning, distributieprocessen en voorraadbeheer.
Logo MIT


Opdrachtgever: Mosa Tegels

Samenvatting:

Voor Mosa Tegels heeft Dacon ECP een automatische routekeuze ontwikkeld voor het grondstoffentransport van de massavoorbereiding voor het bakken van tegels. De applicatie bestaat uit een Omron PLC met CX-Supervisor als SCADA systeem. De operator kan een route kiezen door de bron en de bestemming door te geven, waarna de applicatie automatisch een route ophaalt uit een SQL database en deze bewaakt op kruisen van mogelijk andere actieve routes.


Opdrachtgever: Vogten Staal Maastricht

Samenvatting:

Voor Vogten Staal heeft Dacon een Coil Volg Systeem ontwikkeld. Coils worden aangevoerd via vrachtwagens en schepen. Met behulp van de kranen, coilwagens en machines volgt het CVS systeem een Coil door de fabriek. Bij aankomst wordt een coil gewogen en van een uniek Vogten nummer voorzien. De coil wordt vervolgens in een magazijn opgeslagen. Het CVS systeem houdt d.m.v. lengte, breedte en hoogte coŲrdinaten bij, waar een coil zich bevindt. Ook het gewicht van de coils wordt bijgehouden.

De opdracht bestond uit het inklaren en beheren van de voorraad coils in de hallen, inclusief de bewerkingen op de machines en de communicatie met het ERP systeem.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Opdrachtgever: Metal Galva Plus

Samenvatting:

Voor MGP te Overpelt (B) heeft Dacon een digitaal orderverwerking systeem ontwikkeld. Orders worden door klanten telefonisch aangemeld en ingepland om gegalvaniseerd te worden. Het systeem volgt de voortgang van de order door het productieproces en waarschuwt wanneer er dreigt dat de geplande orderdatum en tijd niet worden gehaald. Tijdens dit proces kunnen allerlei tekortkomingen worden gemeld en wordt er allerlei data verzameld waarmee meer inzicht wordt verkregen in het productieproces en kan informatie per order teruggevonden worden indien er klachten zijn over het resultaat.

 


 

Opdrachtgever: KoboBSS

Samenvatting:

Samen met KoboBSS uit Yerseke heeft Dacon de besturing van veertien inpaklijnen bij Lamb Weston Meijer te Kruiningen vernieuwd en verbetert. In de oude situatie werd er gebruik gemaakt van zowel Omron, Siemens S5 als Siemens S7 PLC's. Alle besturingen zijn nu gelijk getrokken en uitgevoerd in Siemens S7. Elke inpaklijn bestaat uit een aanvoersectie, een casepacker, enkele tussenbanden, een doosweegunit, een doossluiter en een reject station.

 


Opdrachtgever: Jensen Benelux b.v.

 

Samenvatting:

In opdracht van Jensen Benelux b.v. heeft Dacon de besturing van diverse transportsystemen voor wasgoedcontainers gerealiseerd, uitgevoerd met B&R PLC's.

 


Opdrachtgever: Citrique BelgiŽ

 

Samenvatting:

Het uitbreiden van een bestaande Siemens PCS7 applicatie met een vijftal Atlas Copco compressors t.b.v. de perslucht voorziening van een citroenzuur winningsinstallatie.

 


 

Opdrachtgever: Desso

Samenvatting:

De bestaande en verouderde PLC/SCADA applicatie t.b.v. de ovenbesturing vervangen door een WinCC SCADA systeem en een Siemens S7 PLC.

 


Opdrachtgever: Mallinckrodt Medical b.v.

 

Samenvatting:

Het aanpassen van de bestaande, al eerder door Dacon gerealiseerde Siemens S7/iFix applicatie van de inpakmachines voor radioactieve geneesmiddelen om het mogelijk te maken te kunnen werken met zogenaamde "Bollini zegels".

 


Opdrachtgever: Oerlemans Plastics

 

Samenvatting:

Het vervangen van de al eerder door Dacon gerealiseerde scannerapplicatie voor de wikkelmachine.

 


 


Opdrachtgever: Gemeente Hellevoetsluis

Samenvatting:

Dacon ECP heeft al in 2003 een havenregistratiesysteem voor Hellevoetsluis geleverd. De nieuwe opdracht betreft hier een upgrade naar een havenregistratiesysteem op het besturingsplatform Windows Mobile voor het terminal gedeelte en Windows7 voor de PC applicatie.


Opdrachtgever: Mosmans mineraaltechniek

Samenvatting:

De upgrade van een Omron SCADA systeem voor een waterzuivering van CX-Supervisor V1.0 naar V3.1

Opdrachtgever: TLS

Samenvatting:

TLS ontwikkelt en levert wikkelaars. Zij hebben zelf voor de wikkelmachine een Siemens S7 PLC besturing opgezet.
In opdracht van TLS heeft Dacon een interface opgeleverd, die dit Siemens S7 programma laat communiceren met een hogerliggend systeem en een barcodescanner van Datalogic.


Opdrachtgever: CIC te Maarssen

Samenvatting:

CIC levert wereldwijd volledige installaties voor het galvaniseren van metaal. Dacon ECP verzorgt de visualisatie van deze installatie met behulp van het SCADA pakket Zenon.

Inmiddels heeft Dacon al drie Zenon applicaties geleverd aan CIC, één voor Denemarken, één voor Rusland en één voor China.


Opdrachtgever: Inther  te Venray

 

Samenvatting:

Bij een grote medicijnenleverancier in Noord-Holland, het programmeren van een Siemens S7300 PLC en een Siemens operator panel, alsmede het E-plan besturingsontwerp, voor een rollenbaan transportsysteem voor orderpicking van medicijnen. Langskomende kratten worden op diverse orderpickplaatsen gescand en automatisch in- en uitgerangeerd. De medewerkers deponeren de gevraagde medicijnen in de kratten.


Opdrachtgever: Litams b.v.

Samenvatting:

Het ontwerpen, porgrammeren en optimaliseren van een terminal applicatie voor het managen van schaapskuddes. Ten allen tijde en op elke locatie in het land, kan een schapenhouder via een terminal informatie opvragen en toevoegen over zijn schapen of schaapskuddes. Deze informatie wordt in een centrale web-based database applicatie opgeslagen. De schapenhouder heeft via internet toegang tot zijn informatie.


Opdrachtgever: RTP Elektrotechniek te Druten

Samenvatting:

Het programmeren van een Siemens S7 PLC applicatie van een biogasinstallatie voor project Greenmills te Amsterdam.


Opdrachtgever: HITT Trafic Apeldoorn

Samenvatting:

Het verplaatsen en uitbreiden van het verslagleggingsysteem van een verkeerspost voor schepen van de Koninklijke Marine in Den Helder.

Uitgebreide omschrijving:

In 2002 heeft Dacon ECP de elektrische installatie en industriele software gerealiseerd voor een verslagleggingsysteem van operationele storingen (zoals brandalarm en inbraakalarm) van de radarposten voor schepen in Den Helder. Deze storingen worden allemaal verzameld via het het PLC netwerk bij de centrale verkeerspost PLC. In 2010 heeft Dacon ECP een nieuwe opdracht gekregen om dit systeem aan te passen.  De centrale verkeerspost PLC is verplaatst naar een nieuwe locatie en een extra radarpost is opgenomen in het systeem. Tevens is het systeem geupgrade naar de huidige technieken.


Opdrachtgever: Optimus Sorter Technology

Samenvatting:

Maken van de Siemens S7 PLC software en bijbehorende VB applicatie voor enkele tientallen verschillende sorteermachines. Bij verschillende klanten in Nederland, BelgiŽ, Groot Brittanie, Duitsland, Spanje, Brazilie en de USA.

Uitgebreide omschrijving:

Producten worden door klant gescand en vervolgens via meerdere invoer locaties op de sorteermachine ingevoerd. Achter elk invoerstation wordt het product gedetecteerd via een checkgate met fotocellen. Door communicatie met het het klant systeem wordt een bestemming voor het gedetecteerde product aan de sorter bekend gemaakt. De sorter sorteert vervolgens het product uit op één van de verschillende bestemmingen. Via lampjes en visualisatie op een PC worden storingen en meldingen zichtbaar gemaakt.


Opdrachtgever: Royal Boskalis Westminster N.V. te Papendrecht

Samenvatting:

Beheer en onderhoud van de PLC software van de vlaggenschepen "Queen of the Netherlands" en "W.D. Fairway". Inspectie op functionaliteit van nieuw ontwikkelde software.


Opdrachtgever: Mallinckrodt / TYCO te Petten

Samenvatting:

Verpakkingslijnen voor radioactieve geneesmiddelen volgens GAMP-richtlijnen.


Opdrachtgever: Philips PTE te Eindhoven

Samenvatting:

Deelgenomen aan het bekende JUMBO Project voor LG.Philips Displays.


Opdrachtgever: Hytech te Raamsdonksveer

Samenvatting:

Scada en PLC ontwikkeling van een hogedrukkamer t.b.v. de geneeskunde en maritieme activiteiten.

Geschreven op 2019-04-08 14:24:00
Per 8 april 2019 gaat Matthias Verstraeten bij Dacon VIRO aan de slag.. Matthias is een software engineer die de voorbije jaren vooral ervaring heeft opgedaan met robots. Met Matthias hebben wij er een jonge gemotiveerde engineer bij. Lees meer »
Geschreven op 2019-04-01 11:22:00
Dacon ECP is vanaf heden 100% onderdeel van VIRO. VIRO versterkt zich door deze overname met twee nieuwe locaties, Oss (NL) en Geel (B). De strategische keuze onderdeel te worden van VIRO biedt Dacon ECP de mogelijkheid multidisciplinair te werken waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan Lees meer »
Geschreven op 2018-10-01 13:26:32
Mooi project ďDe ontwikkeling van het Easy Serialisation SystemĒ gedaan met behulp van onze partner Kobobss en subsidie regeling binnen de MIT-constructie van de provincie (Zeeland, N-brabant). Lees verder op onze projecten pagina. Lees meer »